HTML

5 hónap belgiumban

ide posztolom a belgiumi élményekről készült beszámolóimat

Friss topikok

Címkék

20120127_átköltözés, helyzet, blog oldal csere

2012.01.27. 22:32 | elstimate | Szólj hozzá!

Kedves Olvasóm!

 

Az elmúlt hetekben nem jelentkeztem, ennek számos oka volt.
Ha még nem értesültél volna, itt megtudod: még 4 hónapig rontom itt Belgiumban a levegőt Erasmus szakmai gyakorlat cimén

Ma voltam meetingen, hogy hogy lesz a jövendő 4 hónap a cégnél, ahol eddig a projekt munkát csináltam (és eztán is folytatom)
Jó hir, hogy február 10-től betekintést nyerhetek az egyik fejlesztő csapat munkájában. Ennél a cégnél agile tipusu munkarendvan 'scrum' néven ismert a metodika. A téma egy program, amit Ők fejlesztenek a kütyüre és belga vasúttársaság fog használni az állomásaikon elhelyezett biciglik kölcsönzésére (ideiglenes bringát lehet majd kölcsönözni a vasúttól egy napra)
ebbe leszek én bevonva. hadd tanulja cimszóval, még az is elképzelhető, hogy programrészt is fogok irni. majd meglátjuk.

ezen felül összeirtuk, hogy miket lehetne még belefejleszteni az én előző demo programomba. ott is akad kihivás bőven. (vonalkód olvasót használni, A-GPS módot beleprogramozni, RFID olvasót rakni a szerver programhoz, szebbé tenni a grafikus felületet, stb.)

sajnos van rossz hir is. egy ostoba baleset következtében összetört a notebookom kijelzője, igy teljesen használhatatlan. szerencsére adatok nem vesztek el és mégnagyobb szerencsére tudom használni a cégtől kunyerált laptopot, most is arról irom ezt. A baleset okozója adott rögtön némi €-t, de kétlem, hogy egy 5 éves hp-hoz olcsón meglenne a javitás. Mindenesetre itt Kortijkben megnézem, hogy mik a lehetőségek + nézelődöm a magyar használtpiacon és ha más nem veszek egy hasonló v. ugyan olyan gépet, mint ami eddig volt.

az új szállást is elfoglaltam. Nos, ez jóval olcsóbb, de ez meg is látszik. Az olcsóbb szállást a szűkös anyagi keretek, valamint a gyér választék indokolta, ugyanis Belgiumban általában 10-12 hónapra lehet szobát/lakást bérelni. A szoba tágasabb, ellenben hűvösebb, ami kifejezetten kellemetlen. A lakótársak közül csak eggyel találkoztam, Ő rendes, jó fej. Azt mesélte, hogy ezalatt a félév alatt, hogy itt lakott, nem igen találkozott a többi lakótárssal.Részint a szobályukban ülnek, részint iskolába járnak...
Ez egy olyan szállás, ahol hétközben itt vannak a diákok, hétvégére pedig hazajárnak. Ebből a megállapitás pedig az, hogy én hétvégén is itt leszek, ezért többet is kell majdan fizetnem. Ez persze magától értetődik.

Összefoglalva azt mondhatom, hogy ez a félév sem lesz zabhegyezés, részint az új feladatok miatt, részint mert több erőfeszitésbe fog kerülni az életvitel fentartása. (mosoda, bolt, főzés mind mind egy picivel többet követel, mert ez az új szállás nincs annyira jó helyen, mint az előző és nincs annyira jól felszerelve sem.

Az is a terv része, hogy ebben a félévben, hazatérésem után leállamvizsgázok. Ehhez idekint is kell foglalkozni a kérdéssel. Kicsit egy fenékkel két lovat esete... húzós lesz ismét!

Drukkoljatok, szoritsatok nekem!

 

ui: a további blogolást nem ezen az oldalon folytatom, hanem kipróbálok egy másikat, ezentúl ide fogok posztolni, javaslom iratkozzatok fel rá, igy értesültök a friss postjaimrol:

http://belgabeka.blogspot.com/

Jók legyetek!
Zsó

A bejegyzés trackback címe:

https://belgabeka.blog.hu/api/trackback/id/tr883908183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása