HTML

5 hónap belgiumban

ide posztolom a belgiumi élményekről készült beszámolóimat

Friss topikok

Címkék

2011_10_21_Projektem helyzete

2011.10.20. 16:56 | elstimate | Szólj hozzá!

sziasztok!

ma volt egy igen fontos megbeszélés, amin Én, a cégvezető és a projektekért felelős belga tanár vett részt.

 

az esemény azzal kezdődött, hogy a cégvezető vázolta, pontosan mivel is foglalkozik a cég. ez részint nekem, részint a tanárnak volt érdekes, mert eleddig semmilyen kapcsolat nem állt fent a suli és a cég között. és szeretné a tanár felmérni, hogy a későbbiekben tudnának-e saját belga diákot küldeni szakmai gyakorlatra ide a céghez.

a tulaj vázolta az üzleti profilt, ami dióhéjban a következő két dolog:
óriáskivetítőket, TFT reklám paneleket és egyéb publikus képi médiát megjelenítő készüléket terveznek és készítenek. pl: van egy reklámkivetítő londonban, rómában, párizsban és az egész tartalomkezelés és szolgáltatás irányítás egy központból történik, tehát hálózatban vannak egymással és folyamatosan figyelemmel kísérik a reklámszolgáltatás állapotát.

 

a másik, és számomra érdekesebb rész egy ipari tablet PC, amit elektronikailag ők fejlesztenek és ők értékesítik a fogyasztóknak (leginkább nagyvállalat és állami szektor)

már a 3. generációnál tartanak. jelenlegi platform intel atom alapú és windows xp fut rajta. a korábbiak windows CE platformon üzemelő intel vagy amd beágyazott rendszerek voltak.

a nagy helyzet az, hogy ők programot nem fejlesztenek rá, csak drivereket, minden más szoftver a felhasználó dolga.

ez tehát az alaphelyzet.

a tárgyalás további részletezése nélkül, annak eredményére térek rögtön:

a készülékhez nincs semmilyen program, ami demonstrálná képességeit, ezt a tulajtól tudtuk meg és igen hasznosnak ítélem.
Holnap, pénteken, a termék menedzserrel fogok találkozni és ha sikerül meggyőznöm, hogy olyat projektet szeretnék csinálni, ami nekik is hasznos, akkor gyakorlatilag szinte zöld útja van annak, hogy náluk csinálhassak valamit. és másfelöl a suli vaskalapos tanára is elégedett kell hogy legyen a produktummal, minderre cirka 10 hetem van.

és amit tervezek: egy demó program, ami képes bemutatni az eszköz képességeit. még sokat fogok erről törpölni, neki is látok mindjárt.

 

Zsolti
 

A bejegyzés trackback címe:

https://belgabeka.blog.hu/api/trackback/id/tr23317953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása