HTML

5 hónap belgiumban

ide posztolom a belgiumi élményekről készült beszámolóimat

Friss topikok

Címkék

Az elmúlt két nap

2011.09.06. 19:01 | elstimate | Szólj hozzá!

Gyorsan eltelt a hétvége. A Lille-i kirándulás nagyon jópofa volt, de azt ki se merem számolni, hogy mennyibe került ez a kis kiruccanás :)
 

Hétfőn rendhagyó holland óra volt, ugyanis elmentünk a helyi kirakodós piacra és a boltba is.

Kaptunk egy a4-es oldalt amire zöldségek és termékek képei voltak nyomtatva és a boltban illetve a piacon különböző infókat kellett megtudni róluk. Mennyibe kerülnek, hány literes kiszerelésben árulják őket, stb.

A boltban már rutinosan mozogtunk, mert a legtöbbünk egyébként is ott vásárolt be a hétvégére és egyébként is.

A legnagyobb pozitívum nekem a piacon volt, amikor sikerült hollandul megkérdeznem egy árust, hogy mennyibe kerül 3 db dinnye. És hollandul is válaszolt és értettem :)
Kedves fickó volt és aztán angolul beszélgettünk arról, hogy mégis én ki vagyok, mit keresek itt és honnan tudok "ennyire" hollandul. Ez a rész tetszett :)

Amint megvoltunk az összes feladattal, le lehetett lépni kajálni, majd délután a nyelvi központ prezijét hallgattuk, hogy hogyan és miként lehet felvenni nyelvi kurzusokat a félév folyamán.

ezek után aki akarta, rögtön megírhatta az angol szintfelmérőt, ami alapján besorolják az embert, hogy kezdő, közép, vagy haladó csoportba mehet.
Én megírtam, nem volt nagy kaland, csak karikázni kellett, kiválasztani 3 közül a helyes mondatot/kijelentést.
A felmérő végén a nénike megkérdezte, hogy normál nyelvi kurzus, vagy business english?
Mondtam neki, hogy a business preferált :)

A mai nap szintén rendhagyó volt, hisz ebéd után mindenki a vonatállomásnál gyülekezett és egy orientációs játékban vettünk részt, ami arról szólt, hogy kaptunk egy kinyomtatott térképet, rajta egy útvonallal és az útvonalat bejárva válaszolni kell pár nevezetességel kapcsolatos kérdésre. A kifejezetten sz@r idő ellenére egész tetszett a dolog.

5 fős csoportokban jártunk és zaklattuk a járókelőket, akik készségesen segítettek mindenben, amit tudtak. A parkolás ellenőr nénitől kezdve a szembejövő, újságot vásárolt úrig mindenki tudott valamennyire angolul és segített ennek a vidám társaságnak.
Ez kifejezetten csapatépítős jellegű volt, bár a csapatunk olyan jajj de nagyon nem lett erősebb :)

Az orientációs móka után mentem bevásárolni, mert fogyóban voltak a kaja készletek, most megint van mit enni egy ideig :)

 

Zsó

A bejegyzés trackback címe:

https://belgabeka.blog.hu/api/trackback/id/tr853207209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása