HTML

5 hónap belgiumban

ide posztolom a belgiumi élményekről készült beszámolóimat

Friss topikok

Címkék

bazár Lille-ben

2011.09.04. 23:44 | elstimate | Szólj hozzá!

Eljött a vasárnap. Lakótrásakkal, a 2 magyar csajszival, illetve a többi magyarral kitaláltuk, hogy érdemes lenne vasárnap elnézni Lille-be, ahol nagyszabású vásár és bolhapiac van.

így is tettünk. mivel leadtam a bringát, ezért gyalog mentünk el a vasútállomásig, ahol 8 €-ért vettünk retúr jegyet Lille-be (Franciaország), majd a déli IC-vel el is mentünk. Az út 30 perc lehetett maximum és már franciában is voltunk. semmi határ semmi vizsgálat, csak leszálltunk egy állomáson. ahogy kiértünk az állomásról, az előtte lévő téren már gyűlt a tömeg, hisz nem messze volt a központtól, ahol az összes sétálóutca tömve volt bazárosokkal, kirakodó vásárral és bámészkodó, nézelődő tömeggel.

amikor kiértünk a térre, már valamiféle zene szólt, és ahogy egyre közelebb értünk, láttuk hogy az indiánok nyomják a pánsípot, mint a nyugati aluljárójában, és tudjátok mit játszottak? az édes kisfiam című számot... :O
nem kicsit lepett meg minket, jól le is van videózva az utókornak, hogy biza a franciáknál is magyar zenét hallgatnak :)

a vásár hatalmas volt, kb az egész belváros ezzel volt elfoglalva. utánanézve az derült ki, hogy a város lakossága + 2 millió főt vonzott ez a pár napos rendezvény. rengeteg ember, rengeteg árus és rengeteg szemét az utcákon, tereken.  a használhatatlan ócskaságoktól a kínai cipőkön, ruhákon a filléres kozmetikumokig szinte minden megtalálható volt.
 

egy idő múlva unalmas is volt már, mert rendre ugyan az ismétlődött szinte.

volt egy ideiglenes vidámpark is, ahol volt óriáskerék, onnan egész jól be lehetett látni a várost, ami kb akkor mint Budapest belső kerületei (és kb annyira is városias, iparosodott, lényegesen másabb mint Kortrijk).

az óriáskerék megérte az árát, de bementünk szellemvasutazni, ami kívülről elég jónak tűnt, de bent full gagyi volt az egész :D csak röhögtünk, hogy ez mekkora sz@r volt 3.5€-ért.

A lányok egész jó áron vettek cipőt a bazárban, mi fiúk annyira nem leltük meg a tutit, de végül vettem egy fából készült békát, ami brekeg :)

kajáltunk is egy nagyot, kicsit drágán, de ez már csak ilyen vásári koszt volt :)

csak telefont vittem, fényképezőt nem, így én inkább videóztam, akinél fényképező volt, ő inkább képeket csinált.

amint előáll mindkét komponenes, posztolom ide :)


Good night!

Zsó
 

A bejegyzés trackback címe:

https://belgabeka.blog.hu/api/trackback/id/tr1003203054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása