HTML

5 hónap belgiumban

ide posztolom a belgiumi élményekről készült beszámolóimat

Friss topikok

Címkék

megígértem - megtartom_Belga lakótársakról

2012.03.31. 17:24 | elstimate | Szólj hozzá!

 essék szó tehát a belga lakótársaimról.

2 srác, 1 lány. mindhárom a howest-be jár. a 2 srác azonos szakon van, a szak egyszerű fordításban: webprogramozás+flash+css+action script...stb.
Ők már a végzéshez közel vannak, asszem még fél év és diploma.

csajszikám már más eset, ő Gent-ben kezdte a védőnői sulit, aztán rájött, hogy az neki nem tetszik, átjött ide Kortrijkba, elkezte azt a szakot, mint a srácok, majd utána lecserélte a mostanira, ami inkább rendszermérnök témájú lesz, ez a mostani a 2. féléve, még nincs kemény "ping"elés itt, bár nem tudom, hogy mi lesz. ahogy nézegettem, hogy mit tanul, egy kicsit ez, egy kicsit az, elektronika alapjai, stb.

egy kicsit "túrkáltam a zsebükben", és elmonták, hogy a suli fizetős, ~500 €/ félév, amit ha átszámítunk, akkor ugyan ennyi körül (vagy még drágább) egy félév a magyar felsőoktatási rendszerben is.
nem mellesleg jól elvannak eresztve anyagilag is, ugyanis az egyiks srácnak mindene Apple (iphone, ipad 2, laptopnak pedig egy régebbi powerbook), most épp Los Angelesben lazul, mert 2 hetes szünetük van, és mellesleg elpasszolta a "régi" ipad-jét és vesz egy újat, szóval nemsokára meglátom a legújabb ipad-et... HURRÁ! (az egyik életcélom volt... noha elismerem, jó kis gépek, ha úgy alakul, én is veszek egyszer valami tablet-et)
közben van saját használatú kocsija (1994-es opel astra) és hétvégenként moziban dolgozik jegykezelőként. szerintem ebből kijön neki a benzinpénz, ugyanis a mozi ~20 km-re van tőlük. Ahogy értettem, anyjának most nincs munkahelye (teljes a kép)

a másik srácnak is van kocsija, ott is a szülők "szponzorálták meg", ott nem derült ki milyen kocsi. A srácnak a mobilja valami aktuális Android prémium telefon a Samsungtól, szép nagy kijelzővel, 3G előfizetéssel. A notebook egy jó nagy, 17"-os HP Envy, ami azért nem 2 cent.

Csajszikám a legszegényebb, neki csak egy lova van... igen! egy lova! itt nagyon divatos lovagolni, nos neki sajátja van. Lovas társulatban is dolgozott korábban, de a tanulmányok miatt ez abba maradt. ekkoriban vált eladóvá az a ló, amit ő megvett és most Kortrijk-hoz közel, egy lovardában tart, ahol havi 200€-ért etetik, itatják, ellátják a lovat.

 

A 3 srác közül az Apple-össel szoktunk dumálgatni a szakmáról nagyjából, ő rendes csóka, folyton kérdezgeti, hogy hogy halad a projekt, mi a helyzet, hogy mennek a dolgok. A másik sráccal néha megtalálunk 1-2 témát és arról elbeszélgetünk, inkább csak felszínesen. Csajszival meg gyakran kajálunk egyszerre, és akkor beszélgetünk. Rajta szoktam a legjobban nevetni, mert néha olyan megszólalásai vannak, hogy a váratlanság miatt néha elröhögöm magam, szóval ő inkább vicces, mint a többiek.

Egyébként a közösségi élet itt konvergál a nullához. Átlagban a szobá-lyukban ülnek, és átlagban én is ezt teszem.

Nincs is különösebben közösségi tér. A konyha kicsi (és hideg) oda csak evés és mosogatás céljából megyek, plusz a kijárat rajta keresztül vezet.
Az "udvaron" van egy asztal 2 paddal, de nem egy nagy "wat is dat", egyszer már ültem ott és egyszer láttam ott ülni valakit.

 

ennyi

A bejegyzés trackback címe:

https://belgabeka.blog.hu/api/trackback/id/tr844352354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása